Please reload

zadnje objave

Kitajska s satelita na WeChat vstopni strani

27.09.2017

 

 

 

Kot ena glavnih digitalnih orodij na Kitajskem, brez katerega je komunikacija in delovanje v "osrednji deželi" (中国, op. p.) praktično nemogoča, odslej WeChat nastopa še bolj pro-kitajsko s svojo subtilno, a močno simbolno novo podobo na vstopni strani v aplikacijo.

 

Doslej je bila 6 let, od začetka aplikacije l. 2011, na uvodni strani pred črno silhueto v ospredju slika Zemlje, ki jo je iz vesolja leta 1972 posnela NASA, modri planet pa prikazuje s položaja, na katerem je vidna Afrika z južno poloblo. Po novem je Zemlja "obrnjena" tako, da je iz vesolja primarno vidna Kitajska, ob njej pa del Azije in Avstralija.

 

WeChatova uvodna stran pred in po menjavi -

najprej pogled na afriško celino ter nato na azijsko celino s Kitajsko v sprednji poziciji.

 

Fotografijo je posnel kitajski satelit FY-4A (风云), ki je bil poslan na uradno misijo po mesecih preizkusov, ko je bil poslan v vesolje lanskega decembra. Satelitovo kitajsko ime pomeni dobesedno "veter" in "oblak", njegova naloga pa bo zbiranje meteroloških podatkov do leta 2033.

 

V uradni izjavi pri WeChatu pravijo, da je doslej vidna afriška celina zibelka človeštva, s prikazom Kitajske na novi uvodni strani pa želijo poudariti pomen domačih uporabnikov WeChata, katerim predstavlja osrednje komunikacijsko orodje.

 

Vir: Sina Tech

Tagi:

Please reload

Please reload

Please reload

kategorije
arhiv

© 2018 Yunexo. All rights reserved.

  • LinkedIn - White Circle