top of page
  • Writer's pictureLenka Tušar

Digitalna bančna kartica na WeChatu

Tencent je lansiral digitalno WeChat bančno kartico. Slednja se z WeChatom povezuje bolj neposredno kot drugi bančni računi, po povezavi kartice z WeChat računom se sredstva sama prenašajo z nje, ko je to potrebno. Na voljo so tudi boljše obrestne mere kot pri običajnih bančnih računih.

Prva zasebna komercialna banka na Kitajskem, WeBank 微众银行, en njenih večjih delničarjev je seveda Tencent, je ponudnica te digitalne bančne kartice. Odpiranje novega računa je izredno enostavno, hitro in na voljo od doma, hkrati pa je uporaba kartice enako varna kot klasične bančne kartice in nudi običajne storitve prenosa sredstev, denarnih nakazil in porabe sredstev.

Primer uporabe WeBank digitalne bančne kartice.

Vir: China Internet Watch

Le 52 % Kitajcev z gotovino opravlja zgolj 20 % ali manj mesečnih nakupov, 84 % bi jih z lahkoto sprejelo popolnoma brezgotovinski način življenja, poleg tega pa WeChat redno mesečno uporablja že kar 963 milijonov uporabnikov, zato je razvoj take digitalne banke zagotovo smiseln. Na WeBanko se lahko prenaša sredstva z uporabnikovih lastnih WeChat računov in celo prek nakazil z drugih bank, obrestna mera pa je kar 4% na letni ravni.

S tem je uporabnikom prihranjeno povezovanje drugih bančnih računov in denarnih kanalov z WeChatom, prek katerega lahko potem opravljajo nakupe. V kolikor potrebujejo sredstva, jih lahko avtomatično prenesejo na drug račun in z njimi razpolagajo v drugačnih oblikah, ali pa jih pustijo stati na računu, da generirajo obresti.

Vir: China Internet Watch

#WeChat #WeChatPay #Oglaševanje

latest posts

bottom of page