top of page
  • Writer's pictureLenka Tušar

Nova možnost postavitve oglasov na javnih WeChat profilih

Doslej je WeChat na javnih profilih (Official Account 公众号) omogočal administratorjem objavo njihovih oglasov le na začetku ali na koncu članka, z novo možnostjo postavitve pa lahko svobodneje izbirajo najbolj smiselno pozicioniranje oglasa.

Oglasi so za oglaševalce plačljivi po načelu PPC (pay-per-click), klik na oglas torej poveže zainteresirano stranko s prodajnim vmesnikom. Po administratorjevi izbiri pozicije oglasa sistem nato prikaže ustrezno vsebino glede na kategorijo produkta ali storitve, ki jo predhodno izbere upravljalec profila.

Da ne bi bila vsa vsebina samo oglasna, mora biti pred in za oglasom vsaj 300 pismenk, kar izključuje kratke objave in tiste z le eno vizualno vsebino.

Primer oglasa znotraj WeChat članka javnega profila in neposredne povezave na nakup.

Vir: Sohu, Newrank.cn

Druge platforme omogočajo oglaševanje prek oglasnih pasic na dnu, nativnih oglasov, spoznorstva znamk itd., vendar pa jih WeChat ne omogoča.

WeChat je začel z oglaševalskih programov za oddelek Moments leta 2015, odtlej pa se stopnja rasti WeChatovega družbenega oglaševanja upočasnjuje. Z novo funkcijo pozicioniranja oglasov po željah administratorjev javnih profilov WeChat tako želi ohraniti priliv z naslova socialnega oglaševanja znotraj sistema ter hkrati povečati svojo rast z naslova trženja.

Vir: Sohu, Newrank.cn

#WeChat #Oglaševanje

latest posts

bottom of page