Please reload

zadnje objave

Pametna parkirišča z Alipay plačilnim sistemom

22.06.2017

 

 

 

Šanghajski Hongqiao Parking je z uporabo Alipay plačilnega sistema korak bližje avtomatskemu plačevanju parkirnine brez vpletenosti oseb.

 

Parkirni sistem pri vstopu vozila na parkirišče s kamero zazna njegovo registrsko tablico, identificira vozilo in se poveže z Alipay plačilnim računom njegovega voznika. Od tam se avtomatsko sprosti plačilo za opravljeno parkirnino, operativni čas vstopa na parkirišče pa se skrajša na vsega 2 sekundi.

 

Pri Alipayu pravijo, da je koncept brezstičnega plačevanja plod prvoaprilske šale izpred treh let, ko se je porodila ideja o "praznem oz. zračnem plačevanju" (空付). Po tem načelu bi lahko uporabnik skeniral katerikoli predmet, ga povezal z Alipay plačilnim sistemom, določil zgornjo mejo stroška, namenjenega za ta nakup, ter nato brez uporabe mobilnika in le prek povezave s predmetom izvedel nakup.

 

Pri pametnih parkiriščih uporabniki registrsko tablico svojega avtomobila povežejo z Alipay sistemom, ki nato prek funkcije razločevanja posnetkov prepozna tablico in izvede plačilo.

 

Funkcijo se omogoči v sistemu Alipay z iskanjem pojma "parkiranje" (停车), vstopi na plačilno stran spletnega parkirnega sistema, vnese številko registrske tablice in potrdi plačevanje parkirnine brez gesla. Z enim računom Alipay se lahko poveže le ena registrska tablica.

 

Primer registracije registrske tablice na plačilni sistem Alipay.

Vir: Ifeng

 

Sistem pametnih parkirišč se že uporablja v Pekingu, Šanghaju, Guangzhouu, Shenzhenu, Hangzhouu, Chengduju, Chongqingu in Wuhanu.

 

Vir: Ifeng News

Please reload

Please reload

Please reload

kategorije
arhiv

© 2018 Yunexo. All rights reserved.

  • LinkedIn - White Circle