top of page
  • Writer's pictureLenka Tušar

Nove funkcije WeChat iskalnega polja

WeChat postaja vse bolj vsestransko uporabna aplikacija, katere brskalne funkcije se lahko kosajo z njegovimi spletnimi konkurenti.

Poleg klasičnega iskanja med objavami kontaktov, Mini Programi ter uradnimi profili odslej WeChat iskalna vrstica omogoča še splošno brskanje oz. pridobivanje informacij o letih, delnicah oz. borznem dogajanju, neznanih telefonskih številkah, angleških besedah, menjalnih tečajih ipd.

Za dostop do te funkcije je potrebno aplikacijo nadgraditi na različico 6.5.10, od tam naprej je postopek iskanja enak tistemu iz starejših oblik.

Podatki o trgovanju na borzi na primer med iskalnimi zadetki prvi nudijo Mini Programi, ki povzemajo zadnjo ceno iskane delnice, nihanja v rasti, tržno vrednost podjetja itd. Do podrobnejših informacij uporabnika loči le klik na Mini Program. Podobno je pri poizvedbi o menjalnih tečajih, kjer za vpogled v trenutno vrednost zadostuje že vnos željene valute v iskalno polje, brez ali s količino, ki je potem preračunana v RMB.

Primer iskanja informacij znotraj WeChata o vrednosti delnic

podjetij Tencent (腾讯控股, levo) in Baidu (百度股价, desno).

Vir: Yixieshi

Pri iskanju informacij o letih zadošča številka leta ali pa kraja vzleta in pristanka. V kolikor so na voljo, so prikazani tudi podatki o vratih in status leta - vse to brez potrebe po vstopu na katero koli nadaljno stran.

WeChat tako s svojimi storitvami in funkcijami postaja vse bolj nenadomestljiv, spletne brskalne gigante torej čaka še veliko dela, da bodo v prihodnje obdržali svojo vrednost (večinoma samo) iskalnih funkcij.

Vir: Yixieshi

#WeChat #Oglaševanje

latest posts

bottom of page