top of page
  • Writer's pictureLenka Tušar

Spletno naročilo hrane na hitrih vlakih

Kitajski visoko razvit železniški sistem je doslej nudil precej ozek nabor hrane, ki je bila potnikom na voljo med potjo. Odslej bodo jedilniki precej daljši, saj Kitajske železnice na določenih relacijah hitrih vlakov nudijo vnaprejšnje naročanje hrane.

Obrok lahko potniki naročijo tako prek spleta kot prek uradne aplikacije Železnic, plačilo pa opravijo prek plačilnih sistemov Alipay in WeChat Pay. Naročilo mora biti oddano vsaj dve uri pred odhodom vlaka, nabor ponudbe pa je zaenkrat omejen na določene restavracije s 27 železniških postaj, ki so del relacij, na katerih je zaenkrat ponudba na voljo.

Primer naročila posebnega obroka na hitrih vlakih iz bližnjih restavracij.

Vir: That's Mags

Na spletni strani ali aplikaciji uporabnik najprej izbere relacijo poti in možnosti, ki so na njej ponujene. Pri nekaterih restavracijah je potrebno minimalno naročilo, od tu stran vodi naprej do plačila - vključno z doplačilom za dostavo v višini 8 RMB (1 €). V kolikor uporabnik še nima ustvarjenega računa na spletni strani Kitajskih železnic, ga lahko ustvari v tem koraku, nadaljuje do izvedbe naročila ter označi, v katerem vagonu in na katerem sedežu bo počakal nanj.

Ko je plačilo prek WeChata ali Alipaya zaključeno, je naročilo potrjeno in obrok na poti do potnika.

Vir: That's Mags

#Alipay #WeChatPay #Digitalnivsakdan

latest posts

bottom of page